ПЕРВИННА ПРОФСПІЛКОВА ОРГАНІЗАЦІЯ
Рівненського державного гуманітарного університету

Подорожуємо Україною

None

Подорожуємо Україною

Доброю традицією у профспілковій організації Рівненського державного гуманітарного університету стають травневі подорожі Україною. Цьогоріч було організовано дводенну екскурсійну поїздку на Поділля та Буковину. Маршрут пролягав через Рівненську, Хмельницьку, Чернівецьку, Тернопільську області.

Розпочалася екскурсія у Кам’янці-Подільському – одному із найчарівніших міст нашого краю, визнаному одним із чудес України і третім за кількістю пам’яток. Вражає красою мальовничий каньйон річки Смотрич, архітектурні пам’ятки (кафедральний собор Святих Апостолів Петра і Павла, Храм Пресвятої Трійці, ратуша в центрі Польського ринку, Вірменський колодязь і, звісно, відома на увесь світ Кам’янець-Подільська фортеця з її вежами та замковим мостом).

Зачарувала фантастичними краєвидами та древнім наскельним монастирем Бакота – місце над Дністром із своєрідним мікрокліматом та унікальною енергетикою. Велич ріки, квітучі акації, історія затопленого поселення, три цілющі джерела – це все те, що викликає бажання повернутися у Бакоту знову.

Другий день мандрівки запам’ятався чаруючою панорамою, створеною природою і людиною – неприступна Хотинська фортеця на тлі величного Дністра. Могутні мури, глибока криниця, експозиція музею, захоплююча розповідь екскурсовода нікого не залишили байдужими.

У Чернівцях – «Маленькому Парижі у Карпатах» – нас зустрів весняний дощ. Але він не завадив помилуватися архітектурними та історичними пам’ятками, зануритися у святкову атмосферу (це був День Матері), яка заполонила вулиці міста. Незабутні спогади залишив Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича (колишня резиденція митрополитів Буковини та Далмації), його архітектурний ансамбль, Мармурова, Блакитна та Червона зали, храм Трьох Святителів. Нам, освітянам, цікаво було поспілкуватися з екскурсоводами, які є викладачами університету, дізнатися про традиції, минуле і сьогодення цього закладу вищої освіти.

Подорож була надзвичайно змістовною і насиченою. Сповнені яскравими враженнями і позитивними емоціями ми поверталися додому, обмірковуючи маршрути майбутніх мандрівок. Адже Україна – безмежний край чарівної природи та культурно-історичних пам’яток, які відкривають нам велич і красу рідної землі.

                                                             Олена Боровець, голова профбюро педагогічного факультету РДГУ

Цей матеріал можна прочитати у газеті "За відродження" (№ 23-24, 8 червня 2018 р.)